Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

3 Δεκεμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία.


Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ' εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση αφιερωμένη στην ξεχωριστή αυτή ημέρα. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τα παιδιά του Τ. Ένταξης με τη βοήθεια της δασκάλας τους κας Κατινιού Αναστασίας και περιλάμβανε ενημέρωση, προβολή σχετικών βίντεο, αλληλεπίδραση με τους μαθητές και τις μαθήτριες και κατάλληλα δρώμενα που επέτρεψαν σε όλους και όλες να πάρουν μια "γεύση" από τις δυσκολίες της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία. Ήταν μια αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών του Τμήματος και της δασκάλας τους και τους αξίζουν πολλά μπράβο!
Παρακάτω δείτε κάποιες φωτογραφίες από την εκδήλωση...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου