Σάββατο 8 Μαΐου 2021

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ SELF TEST

Αγαπητοί γονείς σας γνωστοποιούμε κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με την διεξαγωγή των self test καθώς επίσης τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου από τη Δευτέρα 10-05-2021:

·          Οι γονείς /κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν το αποτέλεσμα του test στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/#mathites  πριν την προσέλευση του παιδιού στο σχολείο, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική σχολική κάρτα για COVID19 σε μορφή PDF. Αυτή την κάρτα,  στη συνέχεια έχουν δύο δυνατότητες :

       Α. Είτε να την εκτυπώσουν και τα παιδιά να την έχουν στο χέρι το πρωί της Δευτέρας, για να εισέλθουν στο σχολείο γρήγορα, χωρίς να έχουμε θέμα συνωστισμού .

       Β. Είτε να την προωθήσουν στο mail του δασκάλου-υπεύθυνου του τμήματος  ηλεκτρονικά, την Κυριακή το βράδυ, όσοι γονείς /κηδεμόνες δεν έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης της σχετικής κάρτας (μόνο αυτή τη Κυριακή). Έτσι το πρωί της Δευτέρας θα γνωρίζουμε τα συγκεκριμένα παιδιά και δε θα υπάρχει καθυστέρηση κατά την προσέλευση.

       (Για τις  επόμενες φορές  θα  σας  δοθεί  φωτοτυπημένη  η παραπάνω κάρτα  από το σχολείο (αφού πρώτα  ο αντίστοιχος μαθητής μας το δηλώσει ).

ΠΡΟΣΟΧΗ :

 1) Κανένας μαθητής δε θα παραμείνει στο χώρο του σχολείου αν δεν έχει κάνει το selftest  και  δεν έχει την ανάλογη κάρτα.

2) Η  πόρτα της αυλής θα  παραμένει κλειστή  από τις 07:30-07:50 , ενώ η ώρα προσέλευσης  θα είναι  από τις 07:50 έως 08:15.

3) Ισχύουν όλα τα προληπτικά μέτρα που είχαμε και πριν την πρόσφατη καραντίνα.

·          Εάν - πράγμα το οποίο απευχόμαστε - κάποιο παιδί βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κρούσματος στο οικογενειακό περιβάλλον, εννοείται ότι, ακόμη κι αν το test του παιδιού είναι αρνητικό, παραμένει στο σπίτι για όσο διάστημα απαιτείται. Επανέρχεται στο σχολείο,  όταν τελειώσει η καραντίνα,  φυσικά αφού πρώτα έχει κάνει το σχετικό test.

·          Οι γονείς/κηδεμόνες  για όσους μαθητές δεν έχουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) ή συναντά δυσκολία στον εντοπισμό των συγκεκριμένων αριθμών, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δημόσια δομή. Τη σχετική λίστα με τις δημόσιες δομές η οποία είναι άλλη για τις Κυριακές και άλλη για τις υπόλοιπες μέρες  μπορείτε να τη βρείτε και στη σελίδα https://self-testing.gov.gr 

·          Επιπλέον όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ τη Δευτέρα θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά    έχοντας κάνει φυσικά το test και με Υπεύθυνη Δήλωση με τα στοιχεία του γονέα-κηδεμόνα και στην οποία θα αναφέρεται ότι: «εγώ ο/η (όνομα γονέα) γονέας/κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας (όνομα παιδιού)  συναινώ στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του μαθητή/τριας από φορείς του Υπουργείου Παιδείας».

·          ΑΚΟΜΗ

Από  Δευτέρα 

1)    Λειτουργεί  το  Ολοήμερο πρόγραμμα

2)    Η  αποχώρηση  θα  γίνεται  και  από τις  δύο αυλόπορτες  του σχολείου , όπως  και πριν στις ίδιες ώρες.

3)    Αρχίζει το πρόγραμμα της σίτισης κανονικά.

4)    Το κυλικείο θα λειτουργήσει  από  την  Τρίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου